Astfel, literele care formeaza logo-ul Google sunt insotite de cate un sportiv desenat: un fotbalist, o inotatoare, un atlet, un practicant de tir cu arcul si o scrimera. Alaturi de acestia se afla o minge de baschet si una de fotbal.

Cea de-a treia editie de la Londra a Jocurilor Olimpice va incepe vineri, iar din 27 iulie pana la 12 august, capitala britanica va fi prima care realizeaza tripla olimpica: in 1908 si 1948 a gazduit deja doua editii ale JO din era moderna.

In urma cu 64 de ani, la incheierea razboiului, se vorbea de "Jocurile Austeritatii". Sportivii dormeau in dormitoare comune, in baraci militare si scoli, informeaza Mediafax.

In prezent exista o austeritate cauzata de criza economica. De aceea, Jocurile de la Londra si bugetul lor de 9,3 miliarde de lire sterline nu impresioneaza dupa cele, colosale, de la Beijing, realizate ca o afirmare a puterii.

Ceremonia de deschidere, in prezenta a 80.000 de spectatori si sub privirile a miliarde de telespectatori, a fost incredintata lui Danny Boyle, regizorul filmului "Slumdog Millionaire" (Vagabondul Milionar), recompensat cu opt premii Oscar.

Va urma apoi intrarea in arena a celor 10.500 de sportivi originari din 204 de tari. Sportivi care au cap de afis doua superstaruri de la Beijing: "Lightning Bolt (Fulgerul Bolt)", sprinterul jamaican Usain Bolt, si "The Baltimore Bullet (Glontul din Baltimore)", inotatorul american Michael Phelps.

Regele din Swaziland, Angelina Jolie si Michelle Obama se numara printre personalitatile asteptate la Londra pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de vara.

120 de sefi de stat si de guvern vor asista la un spectacol grandios ce a costat 27 de milioane de euro, show conceput de cineastul Danny Boyle, regizorul filmului "Vagabondul milionar", recompensat cu opt premii Oscar in 2009. Numarul personalitatilor este mai mare decat cel de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, si de la JO de la Atena.

Printre altii, cancelarul german Angela Merkel si premierul japonez Yoshihiko Noda se vor afla, vineri, in tribunele VIP ale stadionului de la Londra cu o capacitate de 80.000 de locuri.

Regina Marii Britanii insasi va deschide JO, dupa o receptie organizata la Buckingham in onoarea conducatorilor straini prezenti la eveniment. Printul William, sotia sa Kate, printul Harry, printul Charles si Camilla vor fi de asemenea prezenti. Insa participarea familiei regale nu se va limita la ceremonia de deschidere. William, Kate si Harry, "ambasadori" ai echipei olimpice britanice, vor asista la mai multe probe, la fel si Charles si Camilla.

Prima doamna a SUA, Michelle Obama, va conduce delegatia tarii sale, in absenta probabila a presedintelui Barack Obama. Insa candidatul republican la presedintie, Mitt Romney, care face un turneu in strainatate, va fi prezent.

Delegatia rusa va fi condusa de Dmitri Medvedev, insa Kremlinul a lasat sa se inteleaga ca presedintele Vladimir Putin s-ar putea deplasa la Londra pentru a umari concursul de judo.

Premierul francez Jean-Marc Ayrault va fi de asemenea prezent, in timp ce presedintele François Hollande se va intalni cu sportivii francezi la 30 iulie.

Legenda fotbalului britanic David Beckham va participa la ceremonia de deschidere, desi nu face parte din lotul Marii Britanii pentru turneul de fotbal de la JO. Beckham a contribuit la campania de candidatura a Londrei pentru organizarea JO si chiar a fost unul dintre purtatorii flacarii olimpice.

Insa personalitatile nu se vor afla doar pe stadion: la Londra vor fi organizate mai multe petreceri private, dintre care cea mai importanta poate fi considerata cea a cuplului Brad Pitt - Angelina Jolie, care va avea loc miercuri, la Victoria and Albert Museum, in beneficiul unei fundatii ce promoveaza pacea (Sports for Peace).

Fostul pugilist american Mohamed Ali este invitat de onoare si, conform presei locale, printul William si sotia sa Kate vor fi prezenti la eveniment, la fel ca si Catherine Zeta Jones, Lewis Hamilton si fratii Vitali si Vladimir Klitschko.

Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalitati.