Tableta ataca segmentul de pret 200 de dolari, unde cel mai de succes produs este Kindle Fire (Amazon.com), care ruleaza o versiune puternic modificata a Android. 

Nexus 7 ar putea reprezenta numai rampa de lansare a gamei Nexus pe segmentul tabletelor, Google pregatind probabil un produs care sa intre in competitie directa cu iPad. Cea mai recenta varianta a tabletei Apple porneste de la 499 de dolari.  PC-ul tableta al Google va fi disponibil din luna iulie si este produs in parteneriat cu grupul taiwanez Asustek Computer, cunoscut ca Asus.

Produsul are ecran de 7 inci si procesor Tegra 3 cu patru nuclee produs de Nvidia, sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean, 8 GB de stocare pentru varianta de 199 de dolari, respectiv 16 GB pentu modelul de 249 de dolari, potrivit Engadget.com. 

Procesorul, ecranul de calitate si alte elemente hardware sunt caracteristice unor produse mai scumpe, noteaza Engadget, iar Google pluseaza cu un voucher de 25 de dolari care poate fi folosit pe magazinul de aplicatii Google Play. 

Odata cu tableta, Google Play va introduce functii prin care clientii vor putea cumpara filme, emisiuni TV si reviste.  Nexus 7 este disponibila pentru precomanda in SUA, Canada, Marea Britanie si Australia. 

Google a prezentat la San Francisco si Nexus Q, un dispozitiv in forma de sfera, "pentru sufragerie", care poate reda muzica si filme de pe internet si se conecteaza cu alte electronice Android compatibile din casa. 

Dupa ce s-a impus pe piata smartphone-urilor prin sistemul de operare Android, Google vrea sa intre in forta pe segmentul tabletelor, estimat la 66,4 miliarde de dolari pe an. Desi pe piata exista deja tablete bazate pe Android, produse de companii precum Samsung, Asus, Motorola Mobility sau Amazon.com, iPad-ul de la Apple domina inca vanzarile, cu o cota de piata estimata la peste 60% anul trecut. 

Segmentul premium al pietei tabletelor se va aglomera in aceasta toamna cu un nou jucator care se anunta competitiv, Microsoft Surface. Compania din Redmond marcheaza astfel o schimbare radicala de strategie, producand pentru prima data un computer. Surface va rula Windows 8, iar pretul tabletei nu este cunoscut inca, dar ar trebui sa fie competitiv cu iPad. 

Tableta din gama Nexus nu va concura direct cu ipad-ul celor de la Apple, care, desi se incadreaza intr-o categorie superioara de pret, domina autoritar piata, cu o cota de piata estimata de Gartner la 61% in acest an. 

Gartner estimeaza ca Ipad va ramane tableta dominanta pana in 2016, desi va pierde treptat din cota de piata. De la peste 60% din piata in prezent, la 46% in patru ani. Intre timp, cota de piata a Android ar putea creste la 37%, de la 32% acum. 

Sursa: Mediafax