Incidentul in care este implicata compania Nintendo este minor comparativ cu atacurile asupra retelei PlayStation Network si altor servicii ale rivalului Sony, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Incepand din aprilie, au fost compromise datele a peste 100 de milioane de clienti ai Sony.

Atacul asupra Nintendo nu a accesat nicio informatie sensibila si nu a generat probleme pentru operatiuni sau clienti, a anuntat compania.

Totusi, incidentul desfasurat la o alta companie importanta din domeniul jocurilor ridica semne de intrebare daca un serviciu online poate fi complet protejat de eventuale atacuri, noteaza publicatia.

Atac cu repetitie. Al treilea. Hackerii au accesat datele a peste un milion de clienti

Datele a milioane de utilizatori Sony PlayStation au fost furate. Cum eviti sa-ti fie furate datele bancare sau parolele

Un grup de hackeri, denumit Lulzsec, care a afirmat anterior ca a spart unele site-uri Sony si a furat date despre clienti, a postat pe internet informatii provenind de pe un server Nintentdo.

Atacul vine in contextul lansarii de catre companie a unui nou serviciu online, Nintendo e-Shop, prin care utilizatorii vor putea cumpara si descarca jocuri.

Citeste si:

Taxa auto va fi redusa cu 30% doar pentru unele categorii de masini. Vezi care

5 parteneriate de business de succes. Care este secretul co-fondatorilor Google, Apple si Microsoft

Sunetul banilor, la fiecare gol. Cati bani fac Steaua si CFR Cluj din vanzarea de tricouri, ciocolata si din reclame