Razvan Cernaianu sau Tinkcode a fost retinut de procurorii DIICOT.  El este a fost adus marti seara in Capitala, de la Timisoara.

Tanarul se prezinta singur pe o pagina de socializare: "In viata de zi cu zi sunt o persoana normala care isi petrece foarte putin timp pe internet. Tot ce am realizat pana in acest moment a fost doar pentru a-mi hrani hobby-ul si sub nici o forma pentru a-mi gasi un loc de munca cum majoritatea cred mai ales cei care ma iubesc negativ."

A facut chiar mai mult. Ar fi intrat in bazele de date ale Departamentului de Aparare de la Pentagon dupa ce a creat un program pe care l-a denumit "Trinity Bomb". Dupa care ar fi scos la vanzare informatiile gasite doar pentru 150 de euro. Ca sa demonstreze veridicitatea datelor, tanarul a postat si un film din care aflam pas cu pas cum si-a asezat la picioare cea mai mare putere a lumii.

Anchetatorii romani si cei de la FBI l-au urmarit luni in sir pe Razvan. Au aflat ca este student in primul an la Matematica - Informatica la Universitatea de Vest din Timisoara. Profesorii lui Razvan au fost uimiti cand i-au aflat povestea.

"A trecut pe la scoala doar saptamani, pe la cateva cursuri si seminarii, la un examen a luat nota 4 si la altul nu s-a prezentat", povesteste decanul facultatii, Viorel Negru.

Ofiterii au fost si acasa la Razvan. Tanarul era o prezenta discreta, in bloc.

Pe viitor depinde doar de Tinkcode cum isi va juca asul din maneca. S-ar putea dovedi un castig pentru orice companie de stat sau privata care are date de protejat.

"Tot avem multi hackeri frumosi si destepti, sa-i bagam in protectia cybernetica",
spunea insusi presedintele Traian Basescu.

De altfel, Razvan a fost premiat de cei de la Google anul trecut pentru ca le-a aratat ce brese de securitate au. Numele lui este pe lista „Google Security Hall of Fame".