Anuntul a fost facut de fondatoarea grupului media Huffington Post, Arianna Huffington, intr-o postare pe blog, cu ocazia implinirii unui an de cand site-ul de stiri si opinie pe care l-a fondat a fost cumparat de AOL pentru suma de 315 milioane de dolari. 

Roy Sekoff, cofondator al Huffington Post, a descris proiectul noii televiziuni ca pe o intalnire intre CNN si YouTube si a precizat ca postul TV online va avea aproximativ 100 de angajati. 

"Reteaua va fi construita in jurul unor programe ce vor pune in lumina cele mai importante, mai fierbinti si mai pasionate povesti acoperite de HuffPost in orice moment, ce vor fi folosite ca puncte de plecare pentru discutii, comentarii si comedie", a spus Arianna Huffington. 

"Aceste programe vor fi pe cat de lungi - sau scurte - va fi nevoie. Nu vom fi limitati de restrictiile de timp obisnuite in televiziune. In schimb, HuffPost Streaming Network va stimula experienta online", a spus ea.  Arianna Huffington a mai spus ca noua televiziune online va fi "mai relaxata, mai libera si mult mai spontana si interactiva" decat televiziunile traditionale. 

Huffington, care a descris cumpararea site-ului sau de catre AOL prin "1 + 1 = 11", a mai spus ca cele 12 luni care au trecut de atunci au fost "extraordinare".  Huffington Post este un site american de informatii si un blog agregator de stiri fondat de Arianna Huffington, Kenneth Lerer si Jonah Peretti.

In SUA, Huffington Post are 36,2 milioane de vizitatori unici pe luna.  Lansarea televiziunii online HuffPost Streaming Network vine in contextul in care Huffington Post s-a extins in strainatate.

Printre semnatarii materialelor din Huffington Post se numara Barack Obama, Hillary Clinton, Michael Moore, Jimmy Demers, Madonna, Alec Baldwin, Norman Mailer, Donna Karan, Robert Redford, Alec Baldwin, Donatella Versace.