Steve Jobs, supranumit "Michelangelo al erei digitale", a pierdut lupta cu cel mai aprig dusman, pe care nu l-a putut invinge cu armele sale tehnologice: cancerul pancreatic. A murit miercuri noapte. Decesul sau a fost anuntat printr-un comunicat al companiei Apple. Tatal Apple avea 56 de ani si a renuntat la conducerea acesteia in luna august.

Imediat, in zilele ce au urmat, fanii produselor Apple, dar si competitorii sau i-au adus numeroase omagii.

Cei de la Samsung si Google au amanat anuntarea urmatorului produs Nexus Prime spunand ca "nu este momentul potrivit pentru a-l lansa", scrie Thenextweb.com. Telefonul ar fi trebuie sa fie anuntat marti. In schimb, pe internet au aparut deja poze si cateva detalii despre specifiicatiile acestuia.

Jobs avea anul trecut peste 5,4 milioane de actiuni Apple, care valorau peste doua miliarde de dolari la pretul de la inchiderea sedintei bursiere de miercuri de la New York. Apple a devenit in 2010 cea mai mare companie din industria tehnologiei, depasind astfel Microsoft, iar in vara acestui an a preluat de la Exxon Mobil titlul de cea mai mare companie din lume dupa capitalizarea bursiera.

Jobs ocupa locul 110 in topul Forbes al miliardarilor lumii, pozitia 34 in topul celor mai bogati americani (cu o avere de 7 miliarde de dolari) si locul 17 in clasamentul Forbes al celor mai puternici oameni de pe glob.

Citeste si

CEO-ul Coca-Cola dezvaluie secretul succesului: de ce compania nu va produce niciodata bauturi alcoolice

Hugo Chavez si bancherii dati in urmarire. Cum impulsioneaza presedintele venezuelan turismul folosindu-se de iahturile acestora