Compenseaza cu viteza procesorului care ruleaza rapid si o camera excelenta, dar parca nu este suficient ca sa ii multumeasca pe fanii marului muscat.

De aceea, nu doar ca a castigat teren sistemul Android, ci a trecut pe locul intai, condus de vanzarile peste asteptari ale lui Samsung Galaxy SII. Coreenii pregatesc deja un SIII si au lansat pe piata chineza o varianta imbunatatita cu ecran mai mare si o baterie mai buna a lui SII.

Asadar, nu mai ramane decat intrebarea, cand vine iPhone 5 ca sa reporneasca aceasta competitie.

Genialul mag al tehnologiei a trecut in legenda. Insa Apple merge mai departe, iar cei dependenti de gadgeturile sale asteapta un smartphone cu adevarat nou in 2012. Apple nu zice nici da, nici ba, insa e bine cunoscut faptul ca a intretinut mereu misterul in jurul lansarilor.

Insa, orice s-ar spune, Apple a inceput sa simte in ceafa rasuflarea rivalilor. Principalul competitor pare sa fie Samsung, care anul acesta a dat lovitura cu smartphone-ul Galaxy S2. Sistemul de operare l-a primit de la Google, care incearca sa-l perfectioneze permanent.

Cu asemenea arme, Samsung a vandut mai bine de zece milioane de unitati in primele cinci luni de la lansare. Gadgetul i-a sedus pe multi cu ecranul sau de 4,27 inci si o camera video de 8 megapixeli, capabila sa filmeze la cele mai inalte standarde de definitie.

Nokia, un rege decazut, dar manat de ambitia recastigarii terenului pierdut, s-a aliat cu gigantul Microsoft, care ne ofera celebrul Windows in varianta pentru smartphone-uri.

Iata doua telefoane care vor avea succes in 2012. Galaxy Xcover este telefonul care a fost bagat la apa acum cateva zile, la iLikeIT. Iar al doilea este John s Phone. Un telefon destept din punct de vedere al conceptului, dar simplu ca executie. Are doar butoane de apelare pentru pornit si oprit sau modul silentios, un afisaj simplist si o agenda telefonica de hartie. Asa nu vei ramane fara numere de telefon. Oricum bateria tine trei saptamani.