O sa va aratam cateva solutii simple care va pot aduce venituri decente doar butonand internetul. Vorbim despre venituri legale, nu hacking, furt de carduri sau tepe pe ebay. Nu o sa va imbogatiti rapid cu metoda noastra, dar veti face bani frumosi din fata calculatorului, daca urmati pasii corecti. Si o sa ajungeti si celebri.

Sa incepem cu solutia unui site personal. Astazi, discutia despre cum ne facem un blog.

Primul pas este sa alegi o tema pentru blogul tau. Avem deja destui guru ai internetului romanesc cu bloguri generaliste pe care poti citi despre orice. Avem si specialisti in domeniul culinar, spre exemplu. Retetele aduc enorm de mult trafic. George Buhnici, spre exemplu, scrie mai mult despre masini. Sfatul sau este sa iti alegi o nisa, adica sa te specializezi. Iata cateva idei de bloguri neexploatate la noi: un blog despre jucarii creative, poate unul despre masini si elicoptere cu telecomanda, unul despre olarit sau despre programe de antrenament sportiv.

reteta pentru crearea blogului

Solutii gratis sunt cu duiumul. Cele mai cunoscute sunt blogger.com, wordpress.com si o solutie romaneasca foarte desteapta si simpla, bule.ro. E o idee buna sa adaugi poze sau clipuri video la fiecare postare. O adresa de email pe gmail.com, spre exemplu, iti da acces la o multime de solutii precum picasa pentru poze sau youtube unde sa incarci clipuri video pe care le poti introduce pe blog.

Sfat: Cumpara destul de repede un nume de domeniu. Adica o adresa de internet mai scurta decat oaledelut.blogger.com, spre exemplu. Solutiile preferate ale lui George Buhnici sunt pagina oficiala pentru nume romanesti rotld.ro.

Daca ai de gand sa scrii in engleza, ai sanse mai rapide sa te faci cunoscut pe internet. Atunci vei avea nevoie de un site cu extensie mai internationala, gen .com sau .net. de cand godaddy.com s-au scumpit, e de preferat namecheap.com.

Il cumperi cu cardul si vei putea sa legi blogul tau de olarit cu noua adresa de internet scurta astfel incat oamenii sa te gaseasca mai usor. De acum trebui sa te apuci de scris si sa astepti sa vina traficul, adica cititorii.

Orice idee de blog poate avea succes daca te pricepi la ce ai de gand sa scrii. Trebuie sa te straduiesti sa scrii zilnic sau de 2-3 ori pe saptamana cate un material original. Nu fura, ca se afla, iar pe internet iti poti face repede o faima proasta. Daca nu ai fost bun la gramatica, ia si cateva meditatii de limba romana sau engleza. Pe un blog intra oameni de toate categoriile si nu vrei sa pierzi cititorii educati.

Primele rezultate se vor vedea in cateva saptamani, luni sau chiar ani. Toti bloggeri mari au ajuns acolo sus dupa mii de ore consumate in fata calculatoruluil. La fel si subsemnatul. Asa ca nu te apuca, daca nu te pasioneaza domeniul si scrisul. La inceput iti va manca timpul liber si noptile. Dar va incepe sa produca pentru tine putin cate putin.