Dintre acestea, numai 200 de bucati sunt plasme, restul LCD. Chiar si asa, pretul acestora continua sa scada, acum poti sa-ti iei un televizor 3D cu 1.680 de euro, fata de 2.000 de euro cat costa anul trecut.

„In acest context, putem spune ca interesul pentru 3D se va mentine si anul acesta. Cel mai probabil, in Romania ne putem astepta la un volum de cel putin trei ori mai mare decat cel inregistrat in anul 2010”, afirma Ciprian Hatneanu, director GfK Retail and Tehnology Romania.

Si la nivel european vanzarile acestor produse merg foarte bine. De exemplu, numai in Germania, anul trecut divizia locala GfK Retail and Technology a inregistrat vanzari de 200.000 televizoare 3D si se asteapta ca volumul pentru anul 2011 sa depaseasca un milion de astfel de produse. In total, in 2012, romanii au cumparat televizoare de 3,7 milioane de euro. Anul acesta, primele doua luni, deja au fost achizitionate 550 de bucati, dintr-un total de 480.000 de unitati de LCD-uri si plasme cumparate.

Citeste si Cele mai noi gadgeturi 3D care sosesc anul acesta in Romania FOTO

Cu toate acestea, piata atat la nivel global, cat si local va ramane una de nisa. In acest  sens, va influenta pretul ridicat deficitul de continut 3D combinat cu disponibilitatea redusa a oamenilor de a schimba un televizor cu ecran plat relativ recent cumparat cu ultima tehnologie 3D.

Principalii producatori care ofera aceasta tehnologie - Samsung, LG, Sony si Panasonic - se grabesc sa elimine in 2011 unul dintre obstacolele principale in adoptarea televizoarelor 3D, lipsa momentana de continut pe piata locala prin oferta de televizoare care pot face conversie 2D in 3D.

In plus, exista chiar producatori care au lansat televizoare si laptopuri care pot reda continut 3D fara sa ai nevoie de ochelari.