Reprezentantul Guvernului a declarat ca, pana la sfarsitul lui 2011, toti romanii vor putea plati toate taxele intr-un singur loc si nu vor mai trebui sa completeze decat un formular. Sandu sustine ca "desi proiectul pare scump la prima vedere, investitia va fi recuperata rapid in urmatorii ani, prin reducerea cheltuielilor bugetare cu pana la 35%".

"Vom face nomenclatorul national de proprietati pentru a sti clar cat plateste fiecare persoana si vom sti clar care sunt standardele de cost pentru scoli, spitale si administratiile locale, pentru ca indiferent de cine vine la putere sa nu mai poata face risipa", a explicat Ministrul Comunicatiilor.

Gabriel Sandu a estimat ca romanii pierd anual 180 de milioane de ore pentru plata celor 276 de taxe fiscale si parafiscale, in timp ce o firma pierde lunar, in medie, cate 40 de ore. "Romanii trebuie sa inteleaga ca daca proiectul eRomania intra in derizoriu, ramanem cu 20 de ani in urma tarilor occidentale si practic modernizarea statului roman a picat", a avertizat acesta, reamintind ca pana la sfarsitul anului viitor portalul eRomania ar trebui sa cuprinda toate datele financiare ale populatiei si bancilor.