Atac pe segmentul de internet: Dupa ce a pierdut a doua pozitie pe piata de cablu, UPC vrea sa-si ia revansa in fata eternilor rivali, Romtelecom si RCS&RDS, si lanseaza astazi internet cu viteze de descarcare a datelor de pana 120 de Mbps.

"Clientii UPC din 12 orase vor avea, incepand de vineri, acces la abonamentele Fiber Power 60 Mbps si Fiber Power 120 Mbps. In timp ce primul abonament era deja disponibil pentru clientii din Cluj-Napoca, Timisoara, Deva, Curtea de Arges, Focsani si Ploiesti, care primeau si abonamentul cu viteze de pana la 100 Mbps, Fiber Power 120 Mbps este o premiera atat pentru acestia, cat si pentru clientii din orasele care completeaza lista: Bucuresti, Constanta, Braila, Galati, Roman si Buzau", potrivit oficialilor companiei UPC.

Preturile pentru internetul prin fibra optica variaza intre 15 lei pe luna fara TVA (pentru net la viteza de pana la 10 Mbps) si 50 de lei pe luna fara TVA (pentru net pana la 120 Mbps).

Ce preturi au competitorii?

Cei de la RCS&RDS au net cu viteze de descarcare a datelor de pana la 100 de Mbps la 39 de lei si Romtelecom - viteze de pana la 30 de Mbps la 7,4 euro pe luna (inclusiv TVA).

Cati romani folosesc Internetul? Aproape doua treimi (64%) dintre romanii din mediul urban folosesc Internetul, iar dintre acestia 71% il acceseaza zilnic, in special de acasa, potrivit studiului "Romanii si Internetul", realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).