Cunoasterea unor limbi straine este, de asemenea, foarte importanta cand aplici pentru un astfel de post, iar abilitatea de a vorbi fluent limba engleza este obligatorie in cele mai multe cazuri, scrie Gandul.

Studentii facultatilor din domeniu pot, la randul lor, sa intre in echipele unor cunoscute companii din domeniu prin intermediul programelor de internship si pot obtine diferite beneficii in urma colaborarilor pe care gigantii in IT le desfasoara alaturi de institutiile de invatamant din tara.

Absolventii unor astfel de institutii au posibilitatea de a gasi, de cele mai multe ori, un loc de munca imediat dupa terminarea studiilor. "Exista o cerere foarte mare. Nu am auzit de someri in zona de software. In momentul de fata piata absoarbe tot", a declarat Florin Talpes, directorul executiv al companiei Bitdefender, in cadrul forumului ZF Digital 11, care a avut loc recent.

Atunci cand vine vorba despre beneficiile financiare pe care le poate obtine un angajat al unei companii din domeniul IT, firmele de top sunt foarte stricte si au o politica de confidentialitate puternica in acest sens, salariul fiind discutat, in general, doar in cadrul interviului final. Cu toate acestea, Talpes afirma ca "cineva care se angajeaza intr-o firma de software din Bucuresti are foarte multe sanse ca dupa doar un an de experienta sa castige 1.000 de euro pe luna".

Pentru a obtine un loc de munca in cadrul companiei Microsoft din Romania, o persoana trebuie mai intai sa caute pe internet eventualele posturi vacante si sa aplice pentru acestea. "Daca aveti cunostintele necesare, primiti un loc de munca", a declarat Ronald Binkofski, directorul executiv al Microsoft Romania.

In prezent, la acesta companie exista 13 posturi vacante, in birourile sale din Bucuresti, conform site-ului de recrutare a fortelor de munca Best Jobs. Acestea sunt Office Support Engineer, Support Manager, Outlook Support Engineer, SharePoint Support Engineer, Staffing Consultant, Core Support Engineer, SQL Support Engineer, Unified Communications Support Engineer si Exchange Support Engineer.

Citeste si

Cele mai periculoase poduri din lume GALERIE FOTO