Avand in vedere obiceiul Apple de a lansa produse mai subtiri si mai luminoase, se pare ca ipad 3 va fi mai subtire decat predecesorul sau cu un milimetru.

In afara acestei diferente de un milimetru, noua tableta de la Apple va fi identica cu iPad 2, asa incat va fi aproape imposibil de facut o diferenta intre cele doua. Asta la nivel vizual, pentru ca in ceea ce priveste performantele, apar cateva modificari.

Dupa unele zvonuri, IPad 3 va avea antena LTE, ceea ce va face ca viteza de descarcare sa fie mai mare, asta in conditiile in care exista acces la internet 4G LTE. Daca zvonurile de adeveresc, acesta va fi pasul pe care Apple il va face pentru adoptarea tehnologiei 4G, mult asteptata de fani.

Cel mai probabil, Apple va introduce un procesor nou pentru Ipad 3, asa cum a facut si cu un an in urma. Acest procesor “A6” va fi quad-core, ceea ce inseamna ca va fi cu mult mai rapid decat iPad 2. Aplicatiile se vor incarca mai repede, grafica va arata mai bine si vor creste performantele tabletei.

Camera FaceTime din fata va fi cel mai probabil HD, pentru prima data pe o tableta de la Apple.

Chiar daca nu va avea un display asemanator cu iPhone 4 sau 4S, iPad 3 va avea o rezolutie mai buna, ceea ce se va vedea in imagini si grafice. Si pentru ca tabletele cu Android deja pot rula video HD, se asteapta ca si noul iPad 3 sa poata face acest lucru.

Lansarea iPad 3 nu inseamna ca iPad 2 va disparea de pe piata. Din contra, Apple il va ieftini. Zvonurile indica faptul ca pretul de vanzare a vechii tablete va fi de 399 de dolari. Apple a facut la fel si in cazul lansarii iPhone-urilor.

iPad 3 va avea o baterie care va rezista de doua ori mai mult fata de cea de pe iPad 2, pana la 20 de ore daca se foloseste doar Wi-Fi. Iar zvonul vine de la DigiTimes, care nu s-a inselat niciodata in legatura cu produsele Apple.

Iar ultimul zvon si cel mai important este acela legat de lansare. Daca unele surse sustin data de 7 martie, altele spun ca tableta va fi lansata, mai degraba, la jumatatea lunii.