iPhone 4, cea mai noua versiune a popularului smartphone produs de Apple, a fost lansata in iunie in versiunea de culoare neagra, insa varianta alba a fost intarziata initial pana in iulie, apoi pana la sfarsitul anului.

"Ne pare rau ca dezamagim din nou clientii care asteapta iPhone-ul alb", a declarat purtatoarea de cuvant a Apple Trudy Muller, refuzand sa explice intarzierea.

Apple nu a precizat niciodata de ce are probleme in ceea ce priveste productia modeului alb al iPhone 4. Compania a aratat doar ca varianta "este mai dificil de produs decat ne asteptam initial".

Zvonuri privind motivele intarzierii circula demult prin cercurile de fani ale Apple, de la "asortarea" culorilor pana la luminozitatea ecranului.

Apple a vandut 14,1 milioane de iPhone-uri in trimestru al treilea din acest an, in urcare cu 91% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, incasand 8,6 miliarde de dolari.

Initial, compania nu reusea sa produca suficiente telefoane pentru a satisface cererea, dar iPhone este acum disponibil in 89 de tari, printre care si Romania.