George Buhnici a pus mana pe unul dintre primele ajunse la Bucuresti si ne spune daca merita sa ne grabim sa il cumparam. 

Cum se aduce un iPhone pe canal neoficial... stiu cel mai bine cativa romani descurcareti. Unul dintre cele mai apreciate site-uri din aceasta categorie este telefonultau.eu.

Internetul e plin de vanzatori care promit noul iPhone la preturi uriase, aproximativ 1500 de euro. Si cu toate acestea, intermediarii spun ca nu fac fata solicitarilor. Este si cazul a doua persoane care isi spun "vanzatori neautorizati de Iphone 5". Ei au adus telefoanele din Londra, unde in weekendul trecut stocul s-a epuizat dupa cateva ore.

In urma cu o saptamana, un alt intermediar promitea ca aduce telefonul imediat dupa lansarea din Italia, pentru 1000 de euro.

Telefonul difera fata de versiunile anterioare: noul iPhone este mai lung si are carcasa din aluminiu. Dealerii de telefoane mobile spun ca momentan nu este rentabila vanzarea noului iPhone.

Gabriel Trifu, managerul unui site de vanzari: "Am afisat un pret de 4300 lei cu livrare la inceputul lunii octombrie, dar dealerii nostri din Germania au marit preturile din cauza pietei negre din Rusia."

Operatorii de telefonie mobila, Orange, Vodafone si Cosmote, confirma faptul ca vor avea aparatul la vanzare in octombrie. Acesta e capabil sa functioneze in retele de tip 4 G. O astfel de retea va exista in Bucuresti la finalul anului.

Eduard Lovin, director executiv ANCOM: "Diferenta intre 3G si 4G este viteza si calitatea de transfer. 4G este de 3,4 ori mai rapida decat 3G, comparabila cu cea de pe fir si fibra."

Semnalul 4G se va extinde anul viitor in marile orase si abia din 2014 retelele vor avea acoperire nationala, adica internet mobil de 10 ori mai puternic decat acum.