" In patru ore de la lansare am vandut toate cele 50 de iPad-uri pe care le aveam pe stoc. Romanii sunt foarte interesati si nu doar persoane fizice ci si firme", a declarat directorul de marketing eMag, Radu Apostolescu.

Pe site-ul retailerului, in dreptul produsului apare anuntul: ”Stoc epuizat. Nu se mai fac precomenzi pana la confirmarea urmatorului transport”. 

Urmatorul transport de 100-200 de unitati ar trebui sa ajunga saptamana viitoare, insa nu este atat de sigur avand in vedere decizia anuntata miercuri de Apple, de a amana pana la sfarsitul lunii mai livrarile tabletului PC iPad in afara Americii.

Gadgetul a fost vandut cu preturi cuprinse intre 2.399 lei cu tot cu TVA si 3.399 lei. iPad-ul cu o memorie de 16 GB costa 2.399 lei, cel de 32 GB - 2.899 lei, iar cel de 64 GB adica cel cu memoria cea mai mare - 3.399 lei.

De altfel, in SUA, in weekend-ul de lansare, Apple a vandut de doua ori mai multe tablete iPad decat estimasera analistii, semn ca Steve Jobs ar putea sa relanseze cererea de astfel de dispozitive. Au fost vandute peste 700.000 de bucati in primele zile de lansare.

iPad a iesit pe piata in data de 3 aprilie, atragand nenumarati cumparatori si provocand in magazinele americane o frenezie similara celei din 2007, cand s-a lansat iPhone-ul.