Isteria provocata la New York vine la circa o luna dupa ce consola 3D a Nintendo a fost lansata pe piata japoneza, ocazie cu care zeci de mii de oameni au format cozi imterminabile in fata magazinelor de electronice pentru a o cumpara.

Japonezii au stat la coada in saci de dormit, pentru a apuca sa achizitioneze gadget-ul.

Stocurile s-au epuizat inca de la lansare, iar jocurile video au intrat intr-o noua dimensiune, odata cu aceasta consola, sustin specialistoo.

Japonezii au promis o lume tridimensionala, fara niciun fel de accesorii pentru ochi. Si, samurai adevarati, s-au tinut de cuvant. Asadar, nu-i de mirare asadar ca sute de oameni au asteptat in frig ore bune, infofoliti in paturi si cu bauturi calde la ei, ca sa apuce un exemplar din mult doritul gadget.

Mai ales ca dispozitivul se transforma in aparat de fotografiat si face poze, fireste, tridimensionale.

Consola are doua ecrane si vine la pachet cu un joc preinstalat. Ecranul superior are o diagonala de 9 cm, iar cel inferior este tactil. Gadgetul este echipat si cu un modem wireless, astfel ca poate fi conectat automat cu alta consola de acelasi tip.

Analistii prevad vanzari record, chiar daca, la 250 de dolari bucata, tableta nu este tocmai ieftina. Se pare ca numai pana la sfarsitul anului japonezii vor vinde peste 10 milioane de exemplare.

Consola tridimensionala a celor de la Nintendo poate fi cumparata si in Europa incepand cu 25 martie si este de vanzare pe Amazon la 187 de lire sterline.

Pretul consolei in Japonia este de 225 de euro, iar in SUA - poate fi cumparata la circa 249 de dolari.

Ce caracteristici are?

Nintendo 3D poate fi cumparata cu un card de memorie inclus de 2GB.

Consola va putea rula jocuri 3D. Iar titluri precum "Killzone 3D", "Motorstorm: Apocalypse" sau "Black Ops" sunt doar cateva dintre cele mai "fierbinti" jocuri ale anului!

Daca inca nu ai fost atins de mania tridimensionala, atunci trebuie sa stii ca Nintendo 3DS poate rula si jocuri mai vechi, doar printr-o apasare de buton.