Indiferent unde te apuca cheful de citit, fie ca e acasa sau poate in pauza de masa la serviciu, e placut sa stii ca ai oricand la dispozitie milioane de volume si publicatii online care incap pe un dispozitiv electronic. Si daca mai esti si un ecologist inrait asa poti salva intr-o viata de om cel putin 50 de copaci.

Amazon Kindle este unul dintre gadget-urile pe care le poti gasi la noi doar pe internet. Nu e scump, costa doar 700 de lei. La mare cautare este insa tableta iPad de la Apple care incepe de la 2.500 de lei. Se vinde de cateva luni mult mai ieftin in afara Romaniei, insa reprezentanta marcii nu o poate oferi inca.

In schimb unele magazine online romanesti ocolesc importatorii oficiali. Asa ajunge spre exemplu si iPhone 4 sa coste cel putin dublu fata de Occident, adica aproape 5.000 de lei cu factura si garantie.

Companiile mari nu vad Romania ca o piata prioritara. Produsele acestora ajung dupa cateva luni la noi si ajung de cele mai multe ori pe canale secundare si cu preturi foarte mari.

Lansarile oficiale pentru aceste aparate sunt anuntate pentru aceasta toamna. Pana atunci, furnizorii paraleli fac profituri frumoase de pe urma pasionatilor care nu mai au rabdare. Romanii au cumparat deja cateva mii de exemplare, iar in 70% din cazuri aleg variantele cele mai dotate.