Celulele organismelor, fundul marii sau mecanismul unui motor - toate pot fi observate in cel mai mic detaliu, fara pic de efort.

"Le permite utilizatorilor recunoasterea unor structuri intime, care nu pot fi observate cu ochiul liber direct pe animal. In plus, salveaza din animale", spune Geta Pavel, conferentiar la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.

Extrem de atractiv este pentru studenti laboratorul dotat cu 4 ecrane. 

"Sunt patru camere care urmaresc pozitia ochilor. Putem sa vedem cum functioneaza orice mecanism in interior. Asta nu am fi putut face in cazul unei masini reale", precizeaza Cristi Craciun , dezvoltator sistem.

Si pentru ca lectiile sa fie complete, profesorii au posibilitatea de a simula pentru studenti diverse situatii critice.

"Undeva deasupra e o barja de petrol, scapa petrol si se poate simula cum afecteaza mediul acest lucru . Nu i-am fi putut duce intr-un ocean sa vada asta ", explica Constantin Croitoru, sef departament IT.

Tinerii recunosc: la ore ca acestea, nu se plictisesc deloc.

Pentru aceste dotari, Ministerul Educatiei a platit un milion si jumatate de dolari, iar diferenta pana la 4 a venit din sponsorizari.