Sud-coreenii merg tocmai pana in Paris si Milano pentru a-i reclama pe cei de la Apple pe motiv ca au incalcat doua patente Samsung, cu privire la tehnologia comunicatiilor in sistem wireless.

"Apple a continuat sa incalce flagrant drepturile noastre de proprietate intelectuala si dreptul de a ne folosi propria tehnologie. Samsung este de parere ca aceste incalcari sunt mult prea grave si din acest motiv cere blocarea vanzarilor iPhone 4S" a anuntat Samsung, intr-un comunicat de presa, citat de Bloomberg.

Mai mult, sud-coreeni au anuntat ca intentioneaza sa ceara aplicarea acestei sanctiuni si in alte tari.

Cei de la Apple au refuzat sa faca vreun comentariu.

Miscarea Samsung vine la numai o zi dupa ce Apple a lansat iPhone 4S.

Conflict judiciar in noua tari

Planurile Samsung urmeaza succesului Apple in a bloca vanzarea ultimelor tablete ale companiei in Germania si a unor modele de smartphone-uri in Olanda.

Victoria Apple a fortat Samsung sa amane pe termen nedefinit lansarea de tablete in Australia. 

Dupa ce Apple a castigat in justitia germana in septembrie, Samsung a anuntat ca va face uz de toate optiunile juridice. 

Apple nu mai lansase un nou model al iPhone de mai bine de un an, iar produsul este esential pentru companie ca sa-si mentina evolutia solida a vanzarilor in contextul concurentei foarte ridicate din partea Samsung, noteaza Reuters. 

In trimestrul al doilea, Apple a vandut 20,3 milioane de iPhone-uri, in timp ce Samsung a livrat cu numai un milion mai putine smartphone-uri. 

Apple a intentat prima data proces Samsung in aprilie, acuzand ca cel mai important competitor al sau i-a copiat design-ul produselor. Samsung a declansat o serie de contraprocese, argumentand ca Apple ii incalca patente legate de telefoanele mobile.