Analisti si furnizori de componente pentru tableta, citati de Reuters, dau ca sigura intrarea pe piata in forta, inca de la inceputul anului viitor, a gadgetului iPad 2 de la Apple.

Tableta urma sa aiba port USB si doua camere video, una pe partea frontala si una pe cea laterala. In plus, va fi mai usoara si mai subtire, iar ecranul va avea o rezolutie mai buna decat prima versiune.

Motorola, cea mai noua tableta

Pe internet, au aparut recent diverse imagini, dar si materiale video in care este prezentat un prototip de tableta ce ruleaza Android Honeycom. Aceasta va avea un ecran tactil de 9 inci si ar urma sa fie prezentata la targul de gadgeturi CES 2011, care va avea loc in Las Vegas in februarie.

Blackberry scoate asul din maneca

PlayBook, tablet PC-ul canadie­nilor de la Research In Motion (RIM), producatorul canadian al telefoanelor BlackBerry, va fi pus in vanzare in primul trimestru al anului 2011 in SUA. Pretul va fi insa mai mic de 500 de dolari.

Nici cei de la HP nu se lasa mai prejos. Dupa ce au cumparat in aprilie producatorul de telefoane inteligente Palm, pe piata au aparut zvonuri privind lansarea unei tablete cu sistem de operare WebOS creat de Palm.

Gadgetul ar urma sa fie lansat in prima parte din 2011.

Microsoft: tablet PC si Windows 8

Bursa zvonurilor tehnologice, citata de New York Times, sustine ca Microsoft va prezenta o serie de tablet PC-uri noi realizate alaturi de producatori precum Dell sau Samsung la CES 2011. Scopul declarat? Razboi total contra iPad!
In plus, cei de la Microsoft ar avea in plan prezentarea viitorului Windows 8.

Nintendo 3DS

In martie, japonezii de la Nintendo vor lansa pe piata noua consola portabila DS cu ecran 3D. Pentru 300 de dolari, utilizatorii vor avea acces la o conexiune wireless.

Citeste si despre telefoanele care ar urma sa fie lansate anul viitor!