Grupul finlandez, odata lider incontestabil al industriei telefoanelor mobile, incearca sa prinda din urma rivalii pe piata smartphone in cel mai dur, profitabil si prestigios segment al pietei.

Nokia a lansat miercuri al Londra modelele Lumia 710 si Lumia 800, cu preturi recomandate de 270 de euro, respectiv 420 de euro fara taxe sau reduceri acordate de operatori.

Cea mai importanta caracteristica a modelului de top Lumia 800, care va atrage probabil cei mai multi clienti, este includerea gratuita a serviciilor complete de navigatie prin satelot oferite de Nokia, transmite Reuters.

Cele doua modele sunt disponibile deja pentru precomanda in mai multe tari si vor aparea pe pietele din Franta, Germania, Italia, Olanda, Spania si Marea Britanie incepand din luna noiembrie. Pana la sfarsitul anului, telefoanele vor ajunge in Hong Kong, India, Rusia, Singapore si Taiwan. Lumia 800 si 710 vor fi lansate pe piata din SUA in prima parte a anului viitor si in China pana la jumatatea lui 2012, potrivit Engadget.

Lumia 800 are un design similar cu Nokia N9 si este dotat cu procesor Texas Instruments de 1,4 GHz, display AMOLED ClearBlack de 3,7 inci, camera foto de 8 megapixeli, 16 GB de stocare interna si alti 25 GB oferiti gratuit prin serviciul de cloud storage SkyDrive al Microsoft.

Lumia 710 are acelasi procesor de 1,4 GHz, display WVGA ClearBlack de 3,7 inci, 1 GB de memorie RAM, camera foto de 5 megapixeli si 8 GB stocare interna.