Potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, dupa primele sase luni din an, numarul romanilor care folosesc internetul mobil, pe telefon sau prin modem, a crescut cu un sfert fata de finele anului trecut, la 5,77 milioane de utilizatori.

Care este cel mai ieftin abonament mobil

In ceea ce priveste internetul pe telefon, daca esti abonat la Vodafone platesti 4,12 euro lunar (cu TVA) pentru 250 de MB trafic national, la o viteza de 7.2 Mbps.

La Orange, conexiunea mobila te costa 7,37 de euro pe luna (cu TVA), ai aceeasi viteza, insa trafic dublu.

Operatorul Cosmote pluseaza si ofera o viteza de 21,6 Mps, la 8,32 de euro pe luna.

Nici operatorul authton RCS&RDS nu sta degeaba. Cei care vor sa navigheze pe internet de pe telefonul mobil sau vor sa-si modifice statusul pe Facebook platesc doar 10 lei pe luna (TVA inclus) pentru internet mobil de 7,2 Mbps cu trafic nelimitat.

Din cei 5,77 milioane de utilizatori de internet mobil, circa 3,32 folosesc un modem de internet. La Romtelecom, costul unui abonament de internet mobil este de 2,9 euro pe luna (fara TVA) cu trafic de descarcare de 2 Mbps, pana la 12 euro (fara TVA) cu trafic de descarcare de 1,8 Mbps, pana la 3,1 Mbps.

La Vodafone, daca te conectezi prin modem la internet mobil, costul unui abonament este de 8,32 de euro pentru o viteza de 7,2 Mbps si trafic de 1 GB.

Lupta operatorilor pe internet prepaid

Pentru cei care nu vor sa incheie un abonament de internet, operatorii au o solutie: internetul prepaid. Iar in unele cazuri il ofera chiar gratuit la reincarea unei cartele prepaid, ca de exemplu Vodafone.