Potrivit datelor studiului, desi somnul si sexul sunt nevoi mai puternice, se pare ca oamenii le pot inlocui usor cu folosirea retelelor de socializare si a internetului, in general.

O echipa de cercetatori condusa de Wilhelm Hofmann de la Universitatea din Chicago a realizat un experiment, pentru a testa puterea de a se abtine a peste 200 de subiecti, cu varsta cuprinsa intre 18 si 85 de ani.

Viata moderna este un amestec de dorinte, in conflict continuu cu ideea de a le rezista, dar rezistenta nu ne iese de cele mai multe ori”, a spus Hofmann. Dormitul si odihna sunt unele dintre cele mai problematice dintre dorinte pentru ca, in cazul lor avem de-a face cu o “tensiune intre instinctele naturale de a te odihni si a te relaxa si multitudinea de munci o obligatii”, a explicat profesorul.

Cercetatorii au observat ca, dupa o anumita perioada in care se repeta acelasi lucru, puterea de a-i rezista este din ce in ce mai mica.

“Rezistenta la dorinta de a munci este, de asemenea, slaba, dar cea mai slaba putere de rezistenta s-a inregistrat in cazul site-urilor de socializare. Spre comparatie, oamenii au fost mult mai rezistenti la dorinta de a face sport, sex sau de a cheltui bani, ceea ce este surprinzator, mai ales in cazul ultimelor doua dorinte”, a spus Hofmann.

Profesorul a mai precizat ca puterea de rezistenta la alcool, tigari si cafea este mai puternica decat in cazul social media.

“Este mai greu sa rezisti dorintei de a folosi internetul pentru ca este foarte accesibil si nu costa mai nimic. Este o placere pe care nu ai niciun motiv sa ti-o refuzi. In schimb, alcoolul si tigarile implica atat consum de bani, cat si periclitarea sanatatii. In consecinta, socializarea pe internet este suficient de inofensiva pentru invinge nevoia de a-i rezista”, a mai spus Hofmann, pentru Guardian.