In urma cu un an, toata lumea era fascinata de smartphone-urile de 3,5 inci, de tabletele single-core si de laptopurile care cantareau 3 kilograme.

In 2011, au avut loc multe schimbari in lumea gadgeturilor, marile companii venind cu produse din ce in ce mai sofisticate, pentru a satisface nevoia de “altceva” a clientilor.

Iar clientii nu le-au inselat deloc asteptarile, s-au inscris cu luni inainte pe liste de asteptare, au stat la cozi interminabile si au navalit in magazine pentru a fi primii care isi achizitioneaza noile “jucarii”.

Iata mai jos un top al marilor transformari prin care au trecut gadgeturile in acest an, realizat de Business Insider:

1. Samsung Galaxy Nexus

Pentru al doilea an consecutiv, Samsung s-a unit cu Google pentru a dezvolta un nou produs marca Nexus. Rezultatul a fost Galaxy Nexus, un smartphone masiv cu ecran tactil de 4,65 inci. Pe langa sistemul de operare impesionant, Galaxy Nexus este primul telefon care foloseste noul Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

2. iPhone 4S

Din afara, poate nu sesizati o mare diferenta intre iPhone 4 si iPhone 4S. Dar in ceea ce priveste calitatea, diferentele se observa. De exemplu, iPhone 4S are o camera care face cele mai bune fotografii si video pe care le poate face un telefon.

Cat costa, de fapt, un iPhone? Desfacut in bucati, smartphone-ul valoreaza de 5 ori mai putin decat la magazin

Orange, Vodafone si Cosmote au pus in vanzare ultimul gadget de la Apple. Lista de preturi si abonamente pentru iPhone 4S

3. Kindle Fire

In ciuda criticilor, Kindle Fire de la Amazon se vinde ca painea calda. Compania nu a anuntat cifre oficiale, dar vorbeste de “milioane” de bucati vandute. Tableta costa 199 de dolari, adica cu vreo 300 de dolari mai putin ca ipad-ul. Daca sunteti de acord sa sacrificati ceva din calitate pentru un pret bun, Fire este o tableta rezonabila cu un pret mai mult decat accesibil.

4. Nokia Lumia 800

Dupa ce Nokia si Microsoft si-au anuntat oficial parteneriatul, finlandezii au inceput sa lucreze la Lumia 800. Noul telefon cu sistem Windows Phone abia a fost lansat si este disponibil doar in cateva tari in prezent, dar demonstreaza ca Nokia este in continuare o putere pe piata telefoanelor.

Lumia 710 si Lumia 800, primele smartphone-uri de la Nokia cu sistem de operare Windows, au fost lansate la Londra VIDEO

5. Samsung Galaxy S II

Samsung Galaxy S a fost unul dintre cele mai populare telefoane cu Android in 2010. Fratele sau mai mare, Samsung Galaxy S II a avut un succes si mai mare, comentariile specialistilor au fost la superlativ, iar telefonul poate fi achizitionat din America.

6. iPad 2

Dupa ce a revolutionat piata tabletelor in 2010, cu primul IPad, Apple a uimit din nou cu Ipad 2. Are un procesor dual-core mai rapid, este mai subtire si mai luminos si are camere amplasate atat in fata, cat si pe spate.

Alianta care revolutioneaza telefoanele si tabletele viitorului. Cu cine va colabora Apple pentru noile modele iPad si iPhone

7. Samsung Galaxy Tab 10.1

Dupa ce Apple a lansat iPad 2 in martie, Samsung a avut un moment de debusolare, pentru ca intentiona sa lanseze o tableta cu Android Honeycomb, care era mai mare si mai inceata fata de produsul concurentei. Dar coreenii au facut o miscare isteata si, in loc sa se grabeasca sa o lanseze, au transformat-o in Galaxy Tab 10.1, cel mai de temut rival pentru iPad, pana acum.

Sursa foto: Business insider, Mediafax

Citeste si:

Cele 3 branduri care conduc vanzarile de smartphone-uri in Romania

iLikeIT: Internet gratis in marile orase ale Romaniei. Ce viteza are si unde gasim hotspot-uri VIDEO