Noul sistem de operare de la Windows este adresat in special clientilor de business. Corporatistii nu trebuie sa aleaga intre laptop si tableta, Windows 8 putand fi instalat pe ambele device-uri. Managerii din IT fac parte din targetul noului produs Windows, datorita ecranului tactil, configuratiilor de hardware, dar si compatibilitatii cu diverse aplicatii.

In plus, programele create special pentru Windows 7 functioneaza si pe Windows 8. Microsoft a incercat sa-si maximizeze astfel investitiile.

Windows 8 este diponibil pentru clientii cu licenta valida de Windows XP, Windows Vista si Windows 7. Upgrade-ul pe W8 Pro costa 59.99 EUR/DVD in retail, in perioada 26 octombrie 2012 – 31 ianuarie 2013. Totodata, exista si o oferta Windows Upgrade, valabila pentru PC-urile cu Windows 7 preinstalat cumparate in perioada 2 iunie 2012 - 31 ianuarie 2013, prin care se poate face trecerea la Windows 8 Pro contra unui pret estimativ de 14,99 euro.

Odata cu lansarea Windows 8 a ajuns pe piata si tableta Microsoft Surface, prezentata in acest an de companie, bazata pe noul sistem de operare. Totodata, sunt asteptate si smartphone-urile echipate cu Windows Phone 8.  

Windows 8, produsul care ar putea reinvia Microsoft

Microsoft a fost obligat sa se adapteze si a venit cu ceva nou. Primul sistem de operare care va arata si se va misca, in teorie, la fel pe calculator, tableta si telefonul mobil.

Cateva dintre optiunile Windows 8:

Lock Screen - o vedere de ansamblu asupra aplicatiilor 

Picture Password - o metoda noua si "cool" de a debloca PC-ul 

Start Screen - personal, friendly, activ, mereu sincronizat 

Live Tiles - update-uri live de la prietenii tai si aplicatiile care conteaza pentru tine  Ballmer:

Investitorii sunt insa nesiguri in privinta perspectivelor Windows 8, dar considera ca o lansare solida ar putea sustine actiunile Microsoft, care in ultimul deceniu au stat in intervalul 20-30 de dolari.

Steve Ballmer, co-fondator Microsoft: "Am reinventat Windows si industria PC-urilor"

Microsoft a reinventat Windows si industria PC-urilor, a declarat seful grupului, Steve Ballmer, in ziua lansarii noii versiuni a sistemului de operare, Windows 8, si a tabletei Surface, care spre deosebire de produsele concurente poate fi folosita atat pentru munca, cat si pentru distractie.

"Prin Windows 8 am reinventat Windows de la cap la coada", a declarat Ballmer pentru CNBC, adaugand ca tableta Surface va conferi Microsoft un avantaj in fata concurentei.

Lansarea Windows 8 si a tabletei Surface are rolul sa reaprinda interesul utilizatorilor pentru sistemul de operare al Microsoft si sa recastige terenul pierdut de grup in fata Apple si Google pe piata computerelor mobile.