Tarom este prima companie din subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) care a finalizat selectia managementului privat.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat la sfarsitul lunii septembrie ca noii sefi ai Tarom vor fi implicati in elaborarea strategiei pentru cedarea a 20% din actiunile companiei. El a spus ca doreste ca vanzarea pachetului de actiuni sa fie incheiata pana la finalul acestui an.

MTI a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane de euro.

Recrutarea managementului superior vizeaza companiile CFR SA (CFR Infrastructura), CFR Calatori, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucuresti, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Administratia Canalelor Navigabile, Aeroportul International Timisoara "Traian Vuia" si Telecomunicatii CFR.

Consultantii au intervievat peste 1.000 de persoane pentru cele 54 de posturi de manageri, iar din lista scurta de 319 candidati, furnizata institutiei, majoritatea sunt cetateni romani, din sectorul privat.

MTI organizeaza in prezent interviurile finale cu acei candidati inclusi in lista scurta, scrie Mediafax.