Mecanicii au dorit sa verifice daca functioneaza senzorii anti-ridicare, abia instalati. "Am primit apelul din partea sistemului. In momentul in care refuzam apelul, primim un mesaj text."

Adica la numai 5 secunde dupa declansarea alarmei. Acum este momentul in care proprietarul decide cum trebuie sa actioneze. Poate sa alerge spre masina sau...

"Pot sa trimit un mesaj de interogare echipamentului. Dupa cateva secunde primesc un mesaj inapoi. In momentul in care deschidem linkul, se deschide o imagine in Google Maps cu strada pe care se afla, strada Elanului."

Astfel, alarma este utila cand parcati neregulamentar si sunteti victima "hingherilor de masini". Iata cum functioneaza sistemul: senzorul digital antiridicare se instaleaza in mijlocul masinii pentru a determina corect inclinarea pe doua axe. In momentul in care ati conectat alarma, senzorul masoara unghiul de inclinare, memorand pozitia masinii. Orice modificare, si cu 2 grade a unghiului, declanseaza alarma. Mai intai cea acustica, apoi masina isi suna proprietarul.

Si nu este totul. Senzorul tine loc si de GPS-ul. "Este dedicat pentru urmarirea autovehiculului pe strada cu o mica intarziere de 5, maxim 10 secunde. Ne arata daca motorul este in functiune sau este oprit."

Sistemul se poate monta in jumatate de ora si, cu tot cu manopera, costa aproape 700 de lei.