Prognoza privind veniturile Nokia din vanzarea de "dispozitive capabile de navigare pe internet", categorie in care se incadreaza si smartphone-urile Lumia, a fost coborata de la 10,9 miliarde euro la 6 miliarde euro, potrivit unui raport al Nomura, citat de Mediafax.

Nokia va vinde anul viitor 34 milioane de smartphone-uri cu Windows Phone, estimeaza Nomura, cu 41% mai putin fata de cifrele prevazute anterior.

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a anuntat recent ca Windows Phone 8 va fi lansat in a doua jumatate a acestui an, iar smartphone-urile care ruleaza versiunea actuala a sistemului de operare nu vor putea fi actualizate la noua varianta.

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, fost director executiv la Microsoft, a construit strategia Nokia pe segmentul smartphone-urilor in jurul Windows Phone.

Detinatorii modelelor Lumia din generatia actuala vor putea face upgrade la Windows Phone 7.8, care aduce noi elemente de interfata, dar si functii precum vizionarea de continut media direct de pe internet, posibilitatea de a conecta alte dispozitive la internet prin intermediul telefonului, si noi jocuri de la Zynga.

Microsoft si-ar putea dezvolta si propriile telefoane Windows Phone, renuntand la strategia traditionala de a construi soft pentru hardware-ul creat de parteneri precum Nokia, potrivit analistilor Nomura.

Compania din Redmond a prezentat recent tableta Surface, primul computer produs vreodata de Microsoft, care spera sa clatine dominatia Apple ipad.