In comparatie cu trimestrul al treilea, in ultimele luni ale anului trecut, viteza medie s-a majorat cu 14%. Pe primele trei pozitii in top se regasesc Coreea de Sud, Hong Kong si Japonia

Potrivit raportului, Romania a inregistrat cele mai ridicate rate de crestere dintre primele zece tari clasate, atat fata de finele anului 2008, cat si de cel de-al treilea trimestru din 2009. 

La nivel global, viteza medie de conectare a scazut in ultimul trimestru din 2009 cu 2,7%, la 1,7 Mbps, fata de anul anterior si cu 1,2% fata de intervalul iunie-septembrie.

Cele mai accentuate scaderi, respectiv 29% fata de ultimul trimestru din 2008 si 24% fata de finalul celui de-al treilea trimestru din 2009, au fost inregistrate in Coreea de Sud, desi aceasta tara s-a situat pe prima pozitie in clasamentul realizat de Akamai, cu o viteza medie de conectare la internet de 11,7 Mbps.

Cea mai mare crestere a vitezei medii de conectare la internet a fost inregistrata, la finalul anului, pe langa Romania, si de Letonia, insa viteza a fost de 6,2 Mbps.

In ultimul trimestru de anul trecut, 93 de tari au avut o viteza medie de conectare la internet sub 1 Mbps, fata de 103 state in trimestrul al treilea.

In raportul furnizorului de aplicatii online Akamai se arata ca viteza s-a situat sub nivelul de 100 Kbps in doar trei tari, in ultimele trei luni din 2009, mai putin de jumatate din numarul celor inregistrate in trimestrul anterior.