Grupul german ar putea ajuta OTE prin achizitia operatorului de telefonie mobila Globul, dar ar acorda si un imprumut companiei elene daca aceasta ar avea dficultati in gãsirea de fonduri incepand din 2013, a declarat, joi, directorul financiar al DT, Timotheus Hoettges, citat de Bloomberg.

Imprumutul ar fi acordat in conditiile pietei si in schimbul unor garantii, a spus el.

"Binenteles ca am face-o", a raspuns Hoettges, intr-o conferinta cu analistii, la intrebarea daca Deutsche Telekom ar cumpara Globul de la OTE. Directorul financiar al grupului german a adaugat ca dificultatile financiar ale OTE nu trebuie exagerate.

Deutsche Telekom, la care statul german detine o participatie de 32%, este cel mai mare actionar al OTE, cu 40% din actiuni. Grupul german include rezultatele financiare ale OTE in cele proprii si alege directorul general al companiei.

Deutsche Telekom a cheltuit 4 miliarde de euro pe actiuni OTE incepand din 2008, dar a revizuit in scadere cu 2,6 miliarde de euro valoarea acestora, in contextul impactului crizei asupra unor piete cheie ale OTE, precum Grecia si Romania.

OTE a raportat, joi, profit peste asteptarile analistilor, dupa ce compania si-a redus cheltuielile operationale. Profitul a urcat cu 68% in trimestrul al doilea, la 104,5 milioane de euro.

Compania elena a anuntat, in luna iunie, ca analizeaza vanzarea activelor din Bulgaria, inclusiv operatorul de telefonie mobilai Globul si retailerul Germanos Telecom Bulgaria. Veniturile obtinute ar trebui sa acopere un deficit de refinantare de 800-900 milioane de euro anul urmator, a declarat la momentul respectiv o sursa apropiata situatiei.

OTE este prezent si in Romania, prin Romtelecom, Cosmote Romania si Germanos.