Bloggerul rus, Eldar Murtazin, sustine ca a fost contactat miercuri de departamentul de infractiuni economice din cadrul ministerului de Interne din Rusia si se va intalni cu autoritatile vineri. Politia din Moscova a anuntat ca nu poate comenta acest caz.

Situatia Nokia este similara cazului Apple care, potrivit presei, ar pregati un nou smartphone, insa prototipul a ajuns in posesia celor de la Gizmodo, un site de specialitate, care a publicat in aprilie o serie ampla de imagini si informatii despre gadget. Aparent, un prototip al aparatului a fost uitat intr-un bar.

Deja este greu de crezut ca asa s-a intamplat in realitate, atat in cazul Apple cat si in cazul Nokia. Mai degraba arata ca o campanie de marketing care incepe sa se rasufle. In fuga dupa imagine companiile recurg la tot felul de solutii mai putin ortodoxe pentru a face cunoscut produsul.

Prototipul pe care Nokia vrea să-l recupereze este modelul N8, cu ecran tactil. Aparatul va fi lansat pe piata in al treilea trimestru. Bloggerul si-a publicat recenziile pe 26 aprilie, cu o zi inainte ca grupul finlandez sa prezinte telefonul.