Inca cel mai mare producator de telefoane mobile din lume isi va inchide la finele acestui an ultimul magazin din cele patru in care se vindeau mobile Vertu. Insa, oficialii companiei au evitat sa recunoasca faptul ca vanzarile mici i-au determinat sa ia aceasta decizie, ei s-au limitat la a anunta ca se vor concentra pe alte directii ale business-ului. Biroul din Tokyo va fi inchis la finele acestui an.

In definitiv, telefoanele Nokia nu au fost niciodata prea populare in Japonia, unde piata este dominata de smartphone-urile Apple si cele ale unor producatori locali.

Samsung Electronics va deveni in acest trimestru cel mai mare producator de smartphone la nivel mondial, devansand gigantul finlandez Nokia, care a dominat piata din 1996, potrivit estimarilor companiei financiare Nomura, citate de Reuters.

Actiunile Nokia au scazut cu aproape 45% de la inceputul anului. Valoarea de piata a Nokia s-a prabusit cu 77%, la aproximativ 25,6 miliarde de dolari, de la lansarea iPhone in iunie 2007, de catre Apple.

Citeste si

Statul roman cere UE ca, pana in 2017, strainii sa nu poata cumpara teren agricol

15% din bugetul Primariei Capitalei merge la Costica Constanda! Despagubire record acordata unui om de afaceri intr-un proces cu statul roman