"Marcus Störkel este noul director general al Nokia Romania si va coordona activitatile echipei locale, precum si relatiile cu partenerii locali pentru Romania si Ungaria, incepand cu 1 ianuarie 2012", se arata intr-un comunicat al subsidiarei locale a grupului finlandez, citat de Mediafax.

Störkel lucreaza de 15 ani in cadrul Nokia si este licentiat al Universitatii Giessen din Germania, cu specializarea in management international, marketing si control.

In ultimii ani el a avut responsabilitati regionale, la nivelul zonei central est europene, pe pozitiile de marketing si respectiv sales manager, iar in 2009 a devenit directorul general al Nokia Ungaria. "Am urmarit indeaproape evolutiile pietei din Romania ca parte a atributiilor mele regionale, iar obiectivul meu este sa contribui la materializarea oportunitatilor pe care le ofera aceasta piata si pasiunea pentru tehnologie a romanilor. Studiile de piata arata ca utilizatorii romani cauta solutii pentru a fi mai eficienti in comunicare si de a fi in permanent contact cu familia, prietenii, subiectele care ii intereseaza", a afirmat Störkel.

Nokia este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de telefoane mobile.

Grupul a anuntat in septembrie ca va inchide fabrica de telefoane mobile de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor. Procedurile de inchidere a fabricii sunt derulate pana la finele anului, iar 2.200 de angajati isi pierd locurile de munca.

Nokia a inceput productia la Jucu in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 milioane euro.

Citeste si:

Facebook suna direct pe mobil. Aplicatia descarcata de peste 500.000 de ori