"Cei care lucreaza in aer liber au nevoie de un telefon mai special. In primul rand, trebuie sa aiba taste care pot fi apasate cu manusile pe maini, un ecran mai rezistent, un difuzor de doua ori mai puternic si o baterie care rezista de doua ori mai mult", spune Bob Plaschke, presedinte Sonim.

Imaginati-va, de asemenea, cum mama ii citeste fiicei o povestioara pe care n-o gaseste in carti, ci pe... telefonul ei de ultima generatie. Aceasta este doar una dintre numeroasele aplicatii pentru telefoanele inteligente. Multe au fost lansate la targul de la Barcelona.

Clientii sunt fericiti sa le descopere. Unde mai pui ca "utilizatorii sunt obisnuiti sa plateasca pentru continut, nu se asteapta sa fie totul gratis. E complet diferit fata de ce intampla pe Internet", explica Maureen Scott, analist piata telefoniei mobile.

Apple, cu al sau iPhone a plecat lansat pe piata telefoanelor inteligente si aplicatiilor pentru acestea, insa nici Google, cu sistemul Android, nu se lasa mai prejos. Aflat in pierdere de viteza, Microsoft a anuntat lansarea unui nou sistem de operare pentru mobile, Windows seria 7, care va fi disponibil pe telefoane spre sfarsitul anului.

Si, ceea ce face ca toate aplicatiile sa functioneze, internetul "fara fir", de mare viteza. Cu cat functioneaza mai rapid, cu atat vor fi mai multe aplicatii. Si alti clienti multumiti, gata sa plateasca pentru ele.

Telefonia mobila va avea 5 miliarde de clienti la sfarsitul acestui an, cand se vor vinde peste 1 miliard de celulare. Sunt estimari care pot sa explice interesul publicului si specialistilor pentru targul de profil deschis la Barcelona.