"Pentru ca Nokia si RIM (Research in Motion) sunt tot mai agresive, Apple trebuie sa intre si pe piata telefoanelor inteligente mai accesibile publicului larg", spune Whitmore, citat de Business Insider.

Cei de la Time fac si un calcul. Daca va costa 350 de dolari si va fi vandut la liber, telefonul ii va duce un profit urias companiei Apple, dar si operatorilor. Si asta pentru ca, din 1,5 miliarde de abonati la companiile de telefonie, doua treimi au cartela.

In ceea ce priveste planurile tarifare practicare de operatori de telecomunicatii, lucruruile vor fi similare ca in cazul tabletelor iPad si iPad 2.Daca vorbele lui Whitmore sunt adevarate, atunci totul ar lamuri zvonurile care au circulat in jurul lansarii unui nou model de iPhone. Din februarie si pana acum, nenumarate rapoarte au mentionat un iPhone mai ieftin si care ar putea faca fata competitiei telefoanelor cu Google Android. Insa, in acelasi timp, au existat si opinii potrivit carora Apple nu planuieste lansarea iPhone 5, ci doar a unei versiune imbunatatite a iPhone 4.

Bursa zvonurilor

Anterior, cel mai recent zvon arata ca Apple pregateste pentru luna septembrie lansarea noului iPhone, care va avea atat un procesor mai puternic, cat si o camera foto/video mai avansata.

Sursele citate de Bloomberg spuneau ca telefonul va fi echipat cu procesorul A5 de pe iPad 2 si cu o camera de 8 megapixeli, fata de cea de 5 megapixeli de pe iPhone 4, sustin sursele. Potrivit acestora din urma, Apple testeaza de asemenea o noua versiune a tabletei iPad, care se lauda cu un ecran de rezolutie mai mare.

S-a speculat chiar ca va avea ecran transparent, atunci cand pe internet au aparut poze cu un telefon-concept.

Prin lansarea unor noi telefoane, Apple vrea sa reediteze succesul vanzarilor obtinute cu primele exemplare de iPhone. Astfel, 16 milioane de smartphone-uri au fost vandute doar in ultimul trimestru al anului trecut.

Iar potential de crestere exista. Astfel, firma de cercetare de piata IDC estimeaza ca piata smartphone-urilor va ajunge la un miliard de unitati vandute pana la sfarsitul anului 2015. IDC anticipeaza ca Apple va avea o cota de piata de 18,2% in acest an, fata de 38,9% pentru telefoanele Android. In Romania, pana acum doar operatorul Cosmote a anuntat cate telefoane iPhone a vandut - 2.500 de aparate din decembrie 2010 pana in luna martie a acestui an. Dupa ce Orange a avut luni de zile exclusivitatea la vanzarea telefoanelor iPhone in Romania, Cosmote si Vodafone au introdus, in noaptea de 16 spre 17 decembrie 2010, terminalul si in oferta lor.

Citeste si:

Top 5 tari in care sa nu investesti

Esti inglodat in datorii? Cum a reusit un american sa achite trei carduri de credit in valoare de 10.000 de dolari