Veriga slaba de care se folosesc hackerii se numeste internet. Practic ei introduc virusii cu ajutorul aplicatiilor pe care noi toti le instalam pe telefon.

"Aplicatii infectate care vin sub forma unor jocuri gratuite. Jocurile chiar functioneaza, dar in joc e introdusa si o componenta de virus", explica Viorel Cajea, sef al unui laborator anti-spam.

Odata ce fisierul infectat ajunge in aparat incepe sa lucreze. Poate sa transmita informatii personale sau chiar sms-uri in numele dumneavoastra.

"O modalitate de a monetiza un telefon infectat este trimiterea de sms-uri sau plasarea de apeluri telefonice la numere cu rate premium, iar banii respectivi ies din buzunarul utilizatorului si in anumite cazuri ajung in cel al atacatorului",
spune Cajea.

Alte aplicatii redirectioneaza toate sms-urile pe care le primiti catre o alta persoana. Cum ar fi acest program care pretinde ca va securizeaza tranzactiile bancare.

"Una dintre comenzi poate sa fie da-mi detaliile de banking ale omului. dar pot sa fie sterge-mi datele. sau poate sa fie asculta-mi toata comunicarea pe care o face de la instant messaging la orice", afirma Alexandru Balan, product manager companie antivirus

Ca sa nu aveti neplaceri trebuie sa stiti ca la fel ca in cazul computerelor si pentru telefoane exista antivirusi.