Este disponibila de asemenea si oferta Windows Upgrade, valabila pentru PC-urile cu Windows 7 preinstalat cumparate in perioada 2 iunie 2012 - 31 ianuarie 2013, prin care se poate face trecerea la Windows 8 Pro contra unui pret estimativ de 14,99 euro.

Pentru clientii din Romania, orice device pe tehnologie Intel, cu Windows 8 preinstalat, cumparat in perioada 26 octombrie  – 31 decembrie 2012, vor primi 12 luni internet gratuit + modem USB de la Vodafone. Oferta valabila la orice retailer din Romania. Mai multe detalii pe www.microsoft.ro

Pachetul retail a fost modificat semnificativ fata de variantele anterioare, Microsoft optand pentru un ambalaj mai subtire, mai usor si mai viu colorat.  

Odata cu lansarea Windows 8 a ajuns pe piata si tableta Microsoft Surface, prezentata in acest an de companie, bazata pe noul sistem de operare. 

La scurt timp dupa lansarea Windows 8 si a tabletei Surface, sunt asteptate si smartphone-urile echipate cu Windows Phone 8.  

Ce inseamna Windows 8

Microsoft a fost obligat sa se adapteze si a venit cu ceva cu totul nou. Primul sistem de operare care va arata si se va misca, in teorie, la fel pe calculator, tableta si telefonul mobil.

Cateva dintre optiunile Windows 8

Lock Screen - o vedere de ansamblu asupra aplicatiilor 

Picture Password - o metoda noua si "cool" de a debloca PC-ul 

Start Screen - personal, friendly, activ, mereu sincronizat 

Live Tiles - update-uri live de la prietenii tai si aplicatiile care conteaza pentru tine  Ballmer: