CEO-ul Facebook si-a facut cont pe Google+ in urma cu doua zile (marti) si a reusit sa adune deja aproape 30.000 de fani ("followers"). Mai exact, cu 10.000 mai multi fani decat are CEO-ul Google Larry Page, potrivit paginii de statistici Google+.

Google a lansat reteaua sociala Google+ pe 28 iunie, site-ul fiind deschis, in prezent, doar ziaristilor, bloggerilor si altor persoane din comunitatea IT.

In topul celor mai populare persoane, dupa Zuckerberg si Page, se afla alti angajati ai Google, printre care inginerii Vic Gundotra, Matt Cutts sau Bradley Horowitz, co-fondatorul Sergey Brin, dar si jurnalisti precum Roberg Scoble, Leo Laporte, MG Siegler ori Gina Trapani.

Google+ reprezinta cea mai ambitioasa incercare a companiei de la inceputul mandatului de director general al lui Larry Page, din luna aprilie.

Page a introdus retelele sociale printre principalele prioritati ale Google, operatorul celui mai mare motor de cautare pe internet din lume, a carui pozitie ca principala poarta de acces catre informatia online este amenintata de popularitatea tot mai mare a serviciilor ca Facebook si Twitter.

Platforma Google+ este disponibila pentru testare, iar structura este similara cu cea a Facebook, construita in jurul fotografiilor de profil si fluxurilor de informatii despre prietenii utilizatorului si despre subiectele care il intereseaza.

Pentru a-si diferentia serviciul de cel al Facebook, Google sustine ca propria retea de socializare are o abordare superioara fata de intimitate si de securitatea datelor utilizatorilor, chestiune care a declansat in trecut numeroase controverse pentru ambele companii.

Facebook a fost criticata pentru functiile complexe si confuze de intimitate si securitate a datelor, dar a introdus anul trecut o functie care permite utilizatorilor sa imparta prietenii in grupuri mai restranse.

Google+ functioneaza in regim de testare, cu un numar redus de utilizatori, numai pe baza de invitatie. Google nu a anuntat cand va fi disponibila reteaua publicului larg, precizand ca, in momentul de fata serviciul nu are spatii sau functii de advertising.

Citeste si:

Au miliarde in conturi, dar nu dau mai mult de cateva sute de dolari pe articolele vestimentare. Cat cheltuiesc pe haine Gates, Jobs sau Zuckerberg. FOTO

Google, dat in judecata. Gigantului IT i se cer daune de aproape 300 milioane de euro