Panasonic s-a depreciat luni la Tokyo cu 5,6%, la 388 yeni (4,8 dolari la cursul de luni de pe piata interbancara). Viner, la New York a inchis in coborare cu 4,4%, la 5 dolari, valoare la care capitalizarea de piata a producatorului de electronice este de 11,6 miliarde dolari informeaza Mediafax.

Actiunile Panasonic au scazut in acest an la Tokyo cu 41%, una dintre cele mai abrupte corectii din componenta indicelui de referinta Nikkei 225.

Compania, cu o traditie de aproape 100 de ani, a anuntat la sfarsitul lunii noiembrie estimari care indica o pierdere neta de 9,5 miliarde de dolari pentru anul fiscal care se va incheia in luna martie. Anterior, in luna mai, Panasonic anticipa incheierea anului fiscal cu un profit de circa 625 milioane dolari. 

Odata cu noua prognoza, Panasonic a anuntat ca nu va propune plata unui dividend pentru anul fiscal in curs, o premiera in ultimii 62 de ani. 

Standard & Poor's a retrogradat saptamana trecuta ratingul Panasonic de la "A-" la "BBB", notand printre dezavantajele compainei "pierderi uriase", dar si deteriorarea conditiilor de pe piata electronicelor de consum, panourilor solare si electrocasnicelor.