"Site-ului www.iplay.ro, unul dintre cele mai mari platforme de piraterie din Romania, i-au fost oprite sursele de finantare. La cererea Pro TV, PayPal a oprit serviciile de plata catre site-ul pirat precum si catre firma de gazduire web, Imigi", se arata intr-un comunicat, citat de Mediafax.

Comunicatul mentioneaza ca, "in urma cu o saptamana, PayU, principalul integrator de plati online din Romania, a sistat oficial realizarea platilor pentru accesarea continutului oferit de site-ul www.serialepenet.ro", Pro TV reusind sa avanseze in lupta cu pirateria digitala. In cazul www.serialepenet.ro, platile prin PayPal, PayU, dar si prin retelele de telefonie fixa si mobila, au fost oprite datorita colaborarii Pro TV SA cu procesatorii de plati.

Conform comunicatului, Pro TV SA se afla in prezent in discutii cu operatorii de telefonie mobila din Romania pentru a nu mai accepta operarea platilor catre site-uri care pirateaza continut si nu pot face dovada detinerii drepturilor de distributie.

"Succesele obtinute pana acum in lupta impotriva pirateriei nu ar fi fost posibile daca nu ar exista companii care, la fel ca si Pro TV, inteleg necesitatea crearii unui mediu de business corect, in care cei care obtin venituri prin furt sa fie exclusi din piata. Pirateria inseamna furt de continut si nerespectatea legislatiei privind drepturile de autor si drepturile conexe. Acestea sunt fapte de natura penala oriunde in lume. Actiunile noastre in aceasta directie vor fi dublate si de o campanie de informare cu scopul de a le arata cumparatorilor de buna credinta care sunt site-urile care pirateaza continut", declara Costi Mocanu, director general Pro TV SA.

La randul sau, Andreia Stavarache, Sales&Marketing Manager PayU, avertizeaza ca PayU nu a sprijinit si nu va sprijini nicio actiune legata de piraterie, iar fiecare comerciant care colaboreaza cu aceasta companie a declarat pe proprie raspundere ca este posesorul de drept al bunurilor si serviciilor pe care le comercializeaza online.

Si reprezentantii PayPal declara ca nu incurajeaza pirateria, motiv pentru care au reactionat foarte repede la solicitarile Pro TV.

"PayPal nu incurajeaza actiuni care afecteaza proprietarii de licenta, drepturile de autor si drepturile conexe in mediu online sau offline. PayPal nu incurajeaza pirateria. Din acest motiv am reactionat foarte repede cand reprezentantii Pro TV SA ne-au anuntat ca aceste site-uri distribuie in mod ilegal continut pentru care nu detin drepturile de distributie", a declarat Luca Cassina Director General PayPal pentru Europa de Nord, Europa Centrala, Europa de Est si Turcia.

ProTV si Voyo.ro, alaturi de partenerii lor, vor continua campania de comunicare si normalizare a mediului de comert online cu continut digital de calitate.

Voyo.ro este o platforma online de entertainment, apartinand Pro TV SA, cu continut premium, diversificat, exclusiv si legal. Continutul Voyo.ro este oferit in sistem de abonament si Pay Per View. Avantajul acestui serviciu este faptul ca utilizatorii beneficiaza, in conditii perfect legale, de sute de titluri de filme, emisiuni informative si de divertisment, seriale, show-uri si evenimente sportive, multe dintre acestea cu difuzare LIVE. De asemenea, voyo.ro ofera nenumarate seriale internationale, seriale romanesti, disponibile chiar in avans fata de difuzarea la TV.

PayU este principalul integrator de plati online din Romania si ofera magazinelor online o modalitate simpla, rapida si sigura de acceptare a platilor online pentru aproape orice fel de bunuri sau servicii acceptate de Visa si Mastercard. Compania este membra a grupului PayU, furnizor de servicii de integrare a platilor online cu operatiuni in Polonia, Ungaria, Cehia, Ucraina, Rusia si Turcia.

PayPal, o companie detinuta de eBay, este cel mai popular brand global privind platile online cu cardul, cu venituri care au atins 4.4 miliarde de dolari in 2011. Cu o vechime de 14 ani in industrie, reprezinta o solutie perfect sigura pentru tranzactiile de zi cu zi din online-ul international.