Finantarea nerambursabila obtinuta este de maximum 886.198 de lei si a fost acordata ca urmare a depunerii de catre ANCOM a proiectului in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Ce inseamna un comparator de tarife

Aplicatia "costtel.ro" va simplifica oferte companiilor de telecomunicatii. Acest lucru inseamna ca fiecare utilizator va putea compara pe acest portal abonamentele oferite de jucatorii de pe piata si va calcula exact cat consuma si cat costa fiecare.

Un portal amanat de trei ani

Chiar daca a fost anuntata cu surle si trambite de trei ani, aceasta aplicatia a fost valabila pana acum doar pe hartie. Potrivit planului de actiuni al Autoritatii de Reglementare in Comunicatii (ANCOM) pe anul in curs, punerea ei in practica a fost amanata pentru intervalul 2011-2012.

Primul care a adus in discutie crearea unui astfel de site este fostul presedinte al ANCOM, Liviu Nistoran, care estima, in urma cu trei, costul ei la 200.000 de euro si care trebuia sa fie acoperit din fonduri europene.

Pana la varianta oficiala au aparut site-uri concurente

Pentru ca autoritatile romane doar si-au anuntat intentia de a pune la punct un comparator de tarife, micii afaceristi le-au luat-o inainte si au pus la punct site-uri concurente. Un exemplu este portalul mobime.ro, lansat in 2009.

Pe site poti sa calculezi cele mai ieftine oferte de telefonie mobile doar selectand optiuni de cautare precum SMS-uri sau servicii de voce.