"Dupa ce au fost eliberati in 2010, suspectul si-a amintit de fostul sau coleg de celula - programatorul - si s-a hotarat sa utilizeze cunostintele acestuia in avantajul sau", a spus purtatorul de cuvant al politiei, scrie Mediafax.

Rapirea tanarului informatician si obligarea acestuia sa sparga conturile unor banci au fost cele doua posibilitati prin care agresorul, in varsta de 42 de ani, intentiona sa sa imbogateasca.

Impreuna cu alti doi complici, agresorul a mers sa-si viziteze prietenul. Cei trei au folosit pretextul unui computer stricat si l-au convins pe programator sa mearga cu ei, l-au urcat intr-o masina si l-au dus intr-o casa dintr-un sat din regiune.

Ajunsi acolo, rapitorii l-au legat pe prizonier de un calorifer si l-au obligat sa sparga conturile unor banci si sa transfere banii in conturile lor.

Intr-una din nopti insa, dupa ce agresorii au consumat alcool si au adormit, victima a reusit sa scape si a fugit la o sectie de politie, unde a povestit ce i s-a intamplat.

Politistii au mers imediat la casa indicata de tanar şi unde acesta fusese tinut ostatic si i-a arestat pe agresori. Acestia au fost condamnati la 15 ani de inchisoare.