Grupul sud-coreean a intentat de asemenea un proces celor de la Apple intr-o instanta federala din Delaware, pentru incalcarea brevetelor. 

Razboiul dintre cei doi giganti ai tehnologiei nu este de ieri, de astazi.

Apple a dat in judecata Samsung, acum doua luni, intr-o instanta federala din California. A acuzat ca gama de smartphone-uri si tablete Galaxy imita iPhone si iPad. Samsung a intentat atunci un contraproces. 

Saptamana trecuta, americanii au initiat o noua actiune in justitie impotriva Samsung, de aceasta data in Coreea de Sud. Totul a pornit de la o dispute referitoare la designul si tehnologiile folosite la cele mai vandute telefoane mobile ale celor doua companii.

Samsung fabrica, pe langa smartphone-urile si tabletele proprii, si microchip-uri pentru gadget-urile produse de Apple, afacere care i-a adus venituri de 5,7 miliarde de dolari anul trecut. 

Samsung s-a conturat in ultimii ani ca cel mai puternic competitor al Apple pe piata smartphone-urilor si tabletelor. Gama larga de gadget-uri pe platofrma Android, care nu ofera exclusivitate vreunui producator, tine insa compania sud-coreeana pe un distant loc 2.

Citeste si:

IMM-urile pot lua credite de 125.000 lei cu garantie de la stat si dobanda subventionata

Piata muncii din UE ramane inchisa pentru romani. De ce nu ne vor europenii