In timp ce compania Wipro a anuntat in martie o noua investitie in Brazilia, urmata de un centru de cercetare in Australia, HCL Tehnologies a deschis in Dubai un sediu regional pentru Asia de Vest, iar Genepact si-a anuntat expansiunea in Romania, anunta Mediafax.

Intensificarea activitatii este vizibila nu doar in cazul companiilor indiene, dar si a gigantilor ca Microsoft sau Steria, care si-au extins operatiunile din India prin noi servicii IT sau facilitati de cercetare si dezvoltare, noteaza publicatia.

"In ultimele luni am inregistrat o accelerare a activitatii in domeniu, iar companiile incep sa investeasca anticipand recuperarea economica", a declarat directorul operational al companiei de consultanta pentru outsourcing TPI India, Sid A. Pai.

Acest trend este valabil pentru toate segmentele IT. "Companiile exploreaza noi motoare de crestere si noi zone geografice, existand o necesitate clara de a fi aproape de client. Astfel ca va exista extindere pe toate segmentele IT, servicii, dezvoltare-cercetare si delocalizare", a afirmat Praveen Bhadada, manager al companiei Zinnov Management Consulting.

Genpact a anuntat, saptamana trecuta, ca va deschide al doilea birou din Cluj pana in iulie, extinderea operatiunilor din Romania facand parte din strategia de crestere a companiei americane in Europa de Est.