Smartphone-ul este mult mai inteligent, pentru a face viata de zi cu zi mai usoara. Orice tip de continut poate fi vizualizat la claritate maxima pe ecranul HD Super AMOLED de 4,8 inci, in timp ce camera principala de 8MP si cea frontala de 1,9MP ofera o intreaga varietate de optiuni inteligente de fotografiere si de recunoastere faciala.

Samsung GALAXY S III dispune de sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Prin intermediul GALAXY S III, Samsung a redefinit experienta utilizatorului, prin integrarea unui hardware de top ce ofera functionalitati sporite,” a declarat JK Shin, presedinte si sef al Diviziei IT & Comunicatii Mobile din cadrul Samsung.

GALAXY S III iti poate detecta trasaturile fetei, vocea si gesturile.

Cu functia „Smart stay”, GALAXY S III recunoaste modul in care este utilizat telefonul – de la citirea unor ebook-uri la navigare web - prin detectarea ochilor utilizatorului cu ajutorul camerei frontale. In plus, menține o luminozitate ridicata a ecranului, pentru o vizualizare superioara a continutului. 

GALAXY S III incorporeaza „S Voice”, interfata avansata de utilizare pentru limbajul obisnuit, prin intermediul careia telefonul poate asculta si raspunde la comenzile utilizatorilor. Pe langa cautarea de informatii si comunicare de baza intre dispozitiv și utilizator, S Voice dispune de functii puternice pentru controlul si comenzile dispozitivului. Atunci cand alarma telefonului suna, dar ai nevoie de inca putina odihna, trebuie doar sa ii spuneti „snooze”. Puteti folosi S Voice si pentru a reda cantecele favorite, ajusta volumul, trimite mesaje text si e-mail-uri, organiza orarul sau lansa automat camera și capta o imagine. 

O alta noutate disponibila pe GALAXY S III este recunoașterea miscarilor, pentru functionalitate sporita. Daca scrii cuiva un mesaj, dar te razgandesti si te decizi sa il suni, trebuie doar sa ridici telefonul la ureche, iar „Direct call” va forma numarul.

Cu „Smart alert”, GALAXY S III te va scuti de griji prin inregistrarea apelurilor sau mesajelor pierdute; telefonul va vibra pentru a te anunta referitor la apeluri pierdute sau mesaje atunci cand este folosit dupa o perioada de repaus. 

Smartphone-ul este disponibil in momentul de fata in culorile Pepper Blue și Marble White, insa Samsung va lansa o varietate mai larga de optiuni de culoare.

Bateria este de 2.100 mAh.

Grosimea smartphone-ului este de 8,6mm, iar greutatea de 133 de grame.