Robotelul a avut parte de o intrare triumfala in cadrul Salonului de la Geneva. Cocotat pe o platforma cu roti, i-a salutat pe toti cei prezenti.

Robotelul este deja vedeta si la noi unde i-a cucerit repede pe copiii de toata varstele, iar saptamana aceasta si-a inceput cariera la Stirile ProTV. Are deja o multime de prieteni in redactie, pentru ca apeleaza la coarda sensibila.

RoboGeta este deja vedeta redactiei, insa in spatele comportamentului uman sta munca programatorilor. Andrei este... robo-papusarul.

"Fiecare pas, fiecare miscare, fiecare cuvant se programeaza. Scopul nostru este sa il facem sa para cat mai realist. Deocamdata provocarea este sa il invatam limba romana", explica Andrei Dumitrache, inginer robotician "RobotsNet".

La Geneva au mai fost insa si alte atractii. O mana robotizata ''ghiceste'' intentiile utilizatorului, captand semnalele trimise de la creier spre muschi. Ar putea fi un real ajutor pentru cei care nu-si mai pot folosi mainile, in urma unor accidente.

Multi vizitatori s-au aratat interesati si de jocul de golf, care le ofera posibilitatea sa "ajunga" pe majoritatea terenurilor din lume.

Interesant este si un dispozitiv, care, desi pare un glob de cristal, are de fapt rolul de a-i proteja pe utilizatori de undele electromagnetice generate de conexiuni WiFi.