"Datele preliminare indica o rata de penetrare a conexiunilor broadband la puncte fixe de 13,1% la nivel de populatie si 34,2% la nivel de gospodarii la finalul anului trecut. In plus, in cazul conexiunilor broadband la puncte mobile active, cresterea a fost una spectaculoasa, de aproximativ 65%, de la 1,5 milioane, la finalul anului 2008, la 2,5 milioane de conexiuni, in decembrie 2009", se arata intr-un comunicat al ANCOM, citat de Mediafax.

Institutia va finaliza, in aprilie, un studiu la nivel national privind identificarea "zonelor albe", care nu beneficiaza de acoperire pentru servicii broadband prin nicio tehnologie.

"In plus, ANCOM a deschis o consultare publica prin care urmareste sa afle opiniile utilizatorilor si ale industriei de comunicatii cu privire la implementarea Serviciului Universal in domeniul comunicatiilor electronice in România. Chestionarul publicat pe pagina Autoritatii contine astfel intrebari cu privire la includerea accesului la internet in banda larga in sfera Serviciului Universal", se mai arata in comunicat.

ANCOM urmareste protejarea intereselor utilizatorilor de comunicatii, prin promovarea concurentei, administrarea resurselor si incurajarea investitiilor.