Bogdan Ursu a declarat pentru www.incont.ro ca a avut mari emotii si ca s-a pregatit doua zile pentru lansarea mondiala a dispozitivului Apple.

"Stiam ca trebuie sa prezint iPad-ul pe scena, alaturi de Steve Jobs. O lume intreaga era pregatita sa urmareasca evenimentul de lansare, iar eu nu aveam decat doua zile la dispozitie sa ma familiarizez cu dispozitivul. Am avut mari emotii, dar m-am descurcat", descrie Bogdan experienta prezentarii.

Nu a avut, insa, voie sa-l vada ori sa-l atinga pana cu doua zile inainte de a fi dezvaluit lumii intregi, a mai spus romanul.

"A trebuit sa ne obisnuim cu stilul lor de lucru. Sunt foarte stricti mai ales in privinta confidentialitatii. Toti cei care lucreaza la Apple sunt foarte pasionati de ceea ce fac si se dedica proiectelor pe care le dezvolta", spune Bogdan Ursu.

Romanul descrie iPad-ul intr-un singur cuvant: "cool". "Este foarte prietenos si atragator. Te invita sa te joci cu el, sa ii descoperi functiile. Este un dispozitiv de entertainment. Poti sa citesti carti, sa te joci, sa navighezi, sa-l folosesti ca pe un laptop", spune tanarul programator.

Bogdan Ursu a mai participat si anul trecut la un eveniment Apple, atunci cand a fost lansat iPhone 3GS. El este programator in cadrul departamentului de creatie din Bucuresti al Gameloft Romania.

"A fost o experienta interesanta pentru cariera mea. Voi continua colaborarea cu Apple si pentru alte proiecte" spune Ursu, care a avut ocazia sa-l cunoasca pe Steve Jobs, parintele Apple.

 Potrivit lui Ursu, iPad va aparea pe piata in doua luni, dar romanii vor mai avea de asteptat pana sa-l poata achizitiona direct din tara.

Cea mai ieftina versiune, standard, de 16GB, costa 499 de dolari, iar cea mai scumpa, de 829 de dolari, este cea de 64GB, cu plan de date 3G.

Vezi aici imagini de la lansare!

Caracteristicile iPad:
0.5 inci latime
700 grame in greutate
Display de 9.7 inch( 24,6 cm)
Propriul cip de alimentare
10 ore de autonomie a bateriei si peste 1 luna in stand-by
Memorie flash 16 pana la 64 GB
Bluetooth
Procesor Apple A4 de 1 GHz