Samsung, cea mai mare companie IT din lume dupa venituri, se afla intr-o competitie stransa cu Apple pe piata smartphone-urilor. Samsung a depasit Apple in trimestrul al treilea la productia de smartphone-uri, insa compania americana a redobandit primul loc in trimestrul al patrulea, cu vanzari record de 37,04 milioane de iPhone-uri, potrivit Reuters.

Grupul sud-coreean nu a furnizat date proprii privind volumul vanzarilor pe acest segment, dar firma de analiza Strategy Analytics a estimat 36,5 milioane de smartphone-uri vandute pentru Samsung in octombrie-decembrie. Pe locul al treilea se afla Nokia, cu 19,6 milioane de unitati.

Divizia telecom a inregistrat un profit record de 2,64 miliarde de woni (2,35 miliarde de dolari) in trimestrul octombrie-decembrie, ca urmare a vanzarilor in urcare ale gamei de smartphone-uri Galaxy.

"Lupta celor doua mari puteri pe piata smartphone-urilor, Apple impotriva Samsung, va continua. Piata va creste in acest an si se va extinde catre modele mai ieftine, accesibile mai multor consumatori", a spus Baik Jae-yer, manager de fond la Korea Investment Management, cu investitii in actiuni Samsung.

Profitul operational de 5.300 de miliarde de woni al Samsung (4,72 miliarde de dolari) a fost in linie cu estimari prezentate de grup anterior si a depasit precedentul record de 5.000 de miliarde de woni din trimestrul al doilea ala nului 2010.

Samsung va creste investitiile in acest an cu 9%, la 25.000 de miliarde de woni (circa 22 miliarde de dolari), fonduri de 15.000 miliarde de woni fiind destinate diviziei de cipuri, 6.600 miliarde de woni celei de ecrane plate, iar restul extinderii capacitatii de productie din afara Coreii de Sud si dezvoltarii de noi centre pentru cercetare.